Poziv za skup - Beogradski Maraton

Poštovani,

U sklopu obeležavanja Svetskog dana i nedelje hemofilije, Udruženje hemofiličara Srbije vas poziva da prisustvujete okupljanju članova i prijatelja Udruženja, dana 23. aprila 2023. godine u 9.30 u Beogradu. Skup će se održati u okviru Beogradskog maratona na lokaciji starta Trke zadovoljstva, na uglu Resavske ulice i Bulevara kralja Aleksandra (uočićete promo-pult Udruženja).

Plan je da zajedno prepešačimo deonicu Aqua viva trke zadovoljstva (2,3 km; ko je u mogućnosti i želi, može i da trči), koja počinje u 10.15, sa ciljem na Terazijama i tako pošaljemo poruku da osobe sa hemofilijom i drugim poremećajima krvarenja, mogu normalno da žive i funkcionišu, ukoliko su adekvatno i sveobuhvatno medicinski zbrinute. Iz tog razloga će i ovogodišnji slogan biti ,,Za korak bez bola”.

Napominjemo da će brojne ulice biti zatvorene, kao i da će trase gradskog prevoza biti izmenjene, pa vas zbog toga molimo da se pravovremeno organizujete i na sebi pogodan način dođete do mesta okupljanja.

Za one koji dolaze van Beograda, Udruženje će refundirati troškove prevoza u roku od 7 dana (uz priložen gotovinski račun koji glasi na UHS, PIB: 103098301).

Usled otežanog pristupa lokaciji, kao i planirane nešto duže šetnje, molimo da se odazovu osobe koje su sa zdravstvene strane spremne za takav napor.

 

U Beogradu, 18.4.2023. godine

Udruženje hemofiličara Srbije
Predsednik UO
Dejan Petrović