Kamp za Decu

Svake godine UHS organizuje kamp za decu sa hemofilijom u banji Vrujci.

Kamp Inhibitori

Svake godine UHS organizuje kamp za osobe sa inhibitorom.

Godisnja Skupstina UHS

3.3.2018. 11:00 h Hotel M, Beograd

Omladinski kamp

UHS organizuje kamp za osobe uzrasta od 16 do 30 godina.

Udruženje Hemofiličara Srbije

Promoviše unapređenje svesti o hemofiliji, pruza zaštitu, edukaciju
i podršku obolelim osobama

Udruženje hemofiličara Srbije je dobrovoljno, nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi zaštite i unapređenja zdravlja lica obolelih od hemofilije i ostalih koagulopatija.
više...

Najnovije Vesti

Omladisnki Kamp

UHS je prošlog vikenda (25. do 27. oktobar 2019) u Novom Sadu organizovalo četvrti po redu omladinski kamp. Na našem kampu su, pored naših mladih članova učestvovali i njihovi vršnjaci iz Irskog, Mađarskog, Hrvatskog, Severno-Makedonskog i Rumunskog Udruženja.

Pored njih, kao gosta smo imali i predavača iz Evropskog konzorcijuma za hemofiliju (EHC), Fionu Brenan, osobu zaduženu za razvoj mladih lidera na evropskom nivou, koja nam je nesebično pomogla u našoj nameri da ovaj kamp dobije na još većem značaju.

Veliko hvala našim donatorima i EHC-u na podršci, uz čiju pomoć smo uspeli da naš kamp učinimo još uspešnijim i koji sada već polako dobija, sa ponosom možemo reći I internacionalni karakter.

15. kamp za decu sa hemofilijom

Udruženja Hemofiličara Srbije uz saradnju sa Centrom za hemofiliju, Institutom za trasfuziju krvi Srbije, Institutom za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Dr Vukan Čupić, Univerzitetske dečije klinike u Beogradu i pedijatrijskih klinika u Nišu i Novom sadu održava 15. kamp za decu sa hemofilijom u banji Vrujci od 29.6.2018 do 5.7.2018.

Zahvaljujemo se donatorima koji su podržali kamp:

Vladimir Ilijin - In Memoriam

Dragi prijatelji,

 

Sa velikom tugom i žalošću obaveštavamo vas da nas je 8. decembra iznenada napustio član porodice, predsednik Udruženja Hemofiličara Srbije, Vladimir Ilijin.

Vlada je preminuo u 62. godini života ostavivši ogromnu prazninu i nevericu, ali i neizbrisiv trag u svakome od nas koji smo ga poznavali, kao i nemerljiv doprinos u porastu kvaliteta lečenja osoba sa hemofilijom.

Udruženje Hemofiličara Srbije izražava najdublje saučešće porodici i rodbini uz koje smo mislima u ovim teškim trenucima.

Sahrana će se obaviti u ponedeljak 11. decembra u 13h, na Temišvarskom groblju u Zrenjaninu.

 

sta je hemofilija

Od 10000 novorođenčadi, jedno je sa sa Hemofilijom. Njegova krv se ne zgrušava normalno. On ne krvari jače ili brže, nego duži period vremena.

Šta je hemofilija?
budite aktivni

Veoma je bitno za svakog hemofiličara da bude u pokretu. Budite aktivni, hodajte, vežbajte, plivajte.
Pokret je zivot!

Kako vežbati?