Kamp za Decu

Svake godine UHS organizuje kamp za decu sa hemofilijom u banji Vrujci.

Kamp Inhibitori

Svake godine UHS organizuje kamp za osobe sa inhibitorom.

Godisnja Skupstina UHS

3.3.2018. 11:00 h Hotel M, Beograd

Omladinski kamp

UHS organizuje kamp za osobe uzrasta od 16 do 30 godina.

Udruženje Hemofiličara Srbije

Promoviše unapređenje svesti o hemofiliji, pruza zaštitu, edukaciju
i podršku obolelim osobama

Udruženje hemofiličara Srbije je dobrovoljno, nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi zaštite i unapređenja zdravlja lica obolelih od hemofilije i ostalih koagulopatija.
više...

Najnovije Vesti

15. kamp za decu sa hemofilijom

Udruženja Hemofiličara Srbije uz saradnju sa Centrom za hemofiliju, Institutom za trasfuziju krvi Srbije, Institutom za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Dr Vukan Čupić, Univerzitetske dečije klinike u Beogradu i pedijatrijskih klinika u Nišu i Novom sadu održava 15. kamp za decu sa hemofilijom u banji Vrujci od 29.6.2018 do 5.7.2018.

Zahvaljujemo se donatorima koji su podržali kamp:

Vladimir Ilijin - In Memoriam

Dragi prijatelji,

 

Sa velikom tugom i žalošću obaveštavamo vas da nas je 8. decembra iznenada napustio član porodice, predsednik Udruženja Hemofiličara Srbije, Vladimir Ilijin.

Vlada je preminuo u 62. godini života ostavivši ogromnu prazninu i nevericu, ali i neizbrisiv trag u svakome od nas koji smo ga poznavali, kao i nemerljiv doprinos u porastu kvaliteta lečenja osoba sa hemofilijom.

Udruženje Hemofiličara Srbije izražava najdublje saučešće porodici i rodbini uz koje smo mislima u ovim teškim trenucima.

Sahrana će se obaviti u ponedeljak 11. decembra u 13h, na Temišvarskom groblju u Zrenjaninu.

 

Rekombinantni faktor IX na B-listi lekova

Dragi prijatelji,
 
opet jedna lepa vest iz UHS. Na novoj B-listi lekova RFZO po prvi put u Srbiji se našao i rekombinantni faktor IX za lečenje hemofilije B. Ovo će našim članovima ali i ostalim obolelima od hemofilije B omogućiti još bolje lečenje. Stavljanjem ovog leka na listu lekova omogućuje se Komisiji za JN RFZO da uskoro raspiše tender za njegovu nabavku, za šta su već opredeljena sredstva. 
 
Hvala svima koji su doprineli ovom napretku a posebno članovima UHS na podršci. Idemo korak po korak u podizanju nivoa sveobuhvatnog zbrinjavanja pacijenata sa koagulopatijama u Srbiji. 
 
 
Veliki pozdrav,
Vladimir Ilijin
 
 
 
sta je hemofilija

Od 10000 novorođenčadi, jedno je sa sa Hemofilijom. Njegova krv se ne zgrušava normalno. On ne krvari jače ili brže, nego duži period vremena.

Šta je hemofilija?
budite aktivni

Veoma je bitno za svakog hemofiličara da bude u pokretu. Budite aktivni, hodajte, vežbajte, plivajte.
Pokret je zivot!

Kako vežbati?