detaljnije...

Vazno obavestenjee

Povodom trenutne situacije sa covid19 virusom UHS će redovno pratiti snabdevenost lekovima i biti u kontaktu sa nadležnim institucijama u cilju održavanja kvaliteta u lečenju i u ovim okolnostima.

detaljnije...

Kamp za Decu

Svake godine UHS organizuje kamp za decu sa hemofilijom u banji Vrujci.

detaljnije...

Kamp Inhibitori

Svake godine UHS organizuje kamp za osobe sa inhibitorom.

detaljnije...

Omladinski kamp

UHS organizuje kamp za osobe uzrasta od 16 do 30 godina.

Udruženje Hemofiličara Srbije

Promoviše unapređenje svesti o hemofiliji, pruza zaštitu, edukaciju
i podršku obolelim osobama

Udruženje hemofiličara Srbije je dobrovoljno, nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi zaštite i unapređenja zdravlja lica obolelih od hemofilije i ostalih koagulopatija.
više o tome...

Najnovije Vesti

Važno Obaveštenje

Poštovani članovi,

Povodom trenutne situacije sa covid19 virusom UHS će redovno pratiti snabdevenost lekovima i biti u kontaktu sa nadležnim institucijama u cilju održavanja kvaliteta u lečenju i u ovim okolnostima.

Molim vas da kontaktirate svoje hematologe/kabinete i zatražite informaciju o daljem snabdevanju lekom - da li će se menjati način i plan izdavanja spram trenutne situacije.

Savet je da budete dodatno pažljivi u ovakvoj situaciji i da svaki eventualni zdravstveni problem odmah prijavite oridinirajućem hematologu.

Dejan Petrović
Predsednik UO Udruženja Hemofiličara Srbije

Redovna skupština

Poštovani,
 
Usled trenutne situacije sa Corona virusom, upravni odbor udruženja je odlučio da ne izlaže riziku svoje članove a u skladu sa preporukama vlade da se ne održavaju skupovi u zatvorenom prostoru, s tim u vezi ODLAŽE SE SKUPSTINA KOJA JE BILA ZAKAZANA  29.03.2020.
 
DRUGI TERMIN CE BITI OBJAVLJEN NAKNADNO.
 
 
Dejan Petrović
Predsednik UO Udruženje Hemofiličara Srbije

Omladisnki Kamp

UHS je prošlog vikenda (25. do 27. oktobar 2019) u Novom Sadu organizovalo četvrti po redu omladinski kamp. Na našem kampu su, pored naših mladih članova učestvovali i njihovi vršnjaci iz Irskog, Mađarskog, Hrvatskog, Severno-Makedonskog i Rumunskog Udruženja.

Pored njih, kao gosta smo imali i predavača iz Evropskog konzorcijuma za hemofiliju (EHC), Fionu Brenan, osobu zaduženu za razvoj mladih lidera na evropskom nivou, koja nam je nesebično pomogla u našoj nameri da ovaj kamp dobije na još većem značaju.

Veliko hvala našim donatorima i EHC-u na podršci, uz čiju pomoć smo uspeli da naš kamp učinimo još uspešnijim i koji sada već polako dobija, sa ponosom možemo reći I internacionalni karakter.

sta je hemofilija

Od 10000 novorođenčadi, jedno je sa sa Hemofilijom. Njegova krv se ne zgrušava normalno. On ne krvari jače ili brže, nego duži period vremena.

Šta je hemofilija?
budite aktivni

Veoma je bitno za svakog hemofiličara da bude u pokretu. Budite aktivni, hodajte, vežbajte, plivajte.
Pokret je zivot!

Kako vežbati?